Productfotografie

 De laatste dagen hebben in het teken gestaan van een grote hoeveelheid productfotografie; een fors aantal hengelsport-artikelen heb ik vastgelegd in de fotostudio, daarna bewerkt (incl. clipping-path), en DTP-ready uitgeleverd in 3 verschillende varianten per beeld.

Sommige van de producten zijn heel eenvoudig te fotograferen, andere zijn bewerkelijker. Bij toch een aanzienlijk deel van de hoeveelheid producten moet er wat veranderd worden, een ander logo, een grip moet een andere kleur krijgen, etcetera. Het helpt enorm als degene die de bewerkingen gaat doen, ook gefotografeerd heeft; ik kan met de opname al rekening houden met hoe bijvoorbeeld een steuntje wat een tas open houdt, weggewerkt zal gaan worden.

Productfotografie is een vak op zich, en er zijn enorm veel trucs om producten er beter uit te laten zien, en om sneller te kunnen werken. Snelheid en efficient werken zijn bij productfotografie natuurlijk erg belangrijk.

Ik gebruik voor deze opnamen daarom een speciaal gemaakte opnametafel, die veel meer mogelijkheden (en ook beeldkwaliteit!) biedt dan zo'n standaard wit plexi tafeltje, of een wit vel karton. Misschien dat ik in de toekomst hier nog eens een speciaal blog-item aan wijd... destijds heb ik een tijd geprobeerd zoiets te kopen, maar dat bleek eigenlijk onmogelijk; zelf maken was de enige optie. Een aanwinst voor de studio die duidelijk grote voordelen geeft, zowel voor mij als voor mijn klant.

En het is gewoon een feit: een product als het hierboven afgebeelde molentje is toch behoorlijk prijzig, en daarom moet het ook goed, duidelijk, en mooi afgebeeld worden, anders lijkt het alleen maar een slechte deal voor de (potentiele) koper. Bekijkt u de foto's in uw eigen webshop nog eens kritisch... want dure of luxe producten verkopen met flut-foto's, dat is echt een kansloze zaak.

Contact

Adres

Lourens Smak

Leeuwerikstraat 31
4815 CR  Breda
Nederland
+31 655151377
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.