CGI & 3D renderen

CGI staat voor: "Computer Generated Imagery" – door de computer gegenereerde beelden.

Deze techniek is tegenwoordig zo verfijnd dat, als je dat wilt, de resultaten niet meer van een gewone foto te onderscheiden zijn.

De voordelen liggen voor de hand: dure fotoshoots op exotische locaties kunnen vervallen, het is niet meer nodig om dure decors te bouwen voor éénmalig gebruik, belichting en omgeving kunnen naderhand nog veranderd, of zelfs compleet omgewisseld worden; onmogelijke opnamen worden mogelijk...

 

Smint 3D render CGI studio 

 

Deze wolk rondvliegende pepermuntjes zou zeer lastig zijn geweest om op de gewone manier te fotograferen in de fotostudio. Op de computer is het tamelijk eenvoudig, er zijn maar twee 3D modellen nodig, het blikje en 1 snoepje. Deze opname is een combinatie van twee renders, 1 compleet, en 1 van alleen het blikje, omdat de snoepjes in de weg zitten wat betreft de uitlichting van het blikje. Ook is bij de render een beetje scherptediepte toegevoegd, en op de complete render begon de onderkant van het blikje ook al onscherp te worden; dit probleem is ook meteen opgelost met de tweede render. Het samenvoegen van de twee gegenereerde beelden is uiteraard een fluitje van een cent. 

 

Retro ride   Retro ride

 

Binnenkort meer over deze innovaties, met meer voorbeelden van bijvoorbeeld interieurs en locatie-opnamen die via CGI tot stand zijn gekomen, en voorbeelden van hybride oplossingen, combinaties van renders met "gewone" fotografie.  

Contact

Adres

Lourens Smak

Leeuwerikstraat 31
4815 CR  Breda
Nederland
+31 655151377
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.