Productfotografie

Online winkelen neemt elk jaar weer in populariteit toe, e-commerce wordt groter en groter. Ondanks deze sterk groeiende populariteit van on-line shoppen, zijn er toch wel een aantal nadelen van winkelen op het internet; een belangrijk nadeel voor de webshop-klant is bijvoorbeeld, dat het product meestal niet heel goed bekeken kan worden. Met name de wat duurdere producten zijn nagenoeg onverkoopbaar zonder goed beeldmateriaal.

 

parfum productopname  werpmolen studio  zitzakken met model

 

De kwaliteit van de productfoto’s is dus een erg belangrijke factor in de aankoopbeslissing. De juiste belichting, een perfecte kleurweergave, en een mooie opstelling van het product, het in beeld brengen van functies en mogelijkheden van het product, het draagt allemaal bij aan de kwaliteits-beleving. De perfecte productfoto is feitelijk mooier dan het product zelf. Met mijn jarenlange ervaring op dit gebied, kan ik ook nog eens extra snel en efficiënt werken. Zo gebruik ik voor veel productopnamen een speciale zelf ontworpen en zelf gebouwde opnametafel, die me unieke mogelijkheden geeft die de beeldkwaliteit verhogen, en tegelijk ook de snelheid van werken. Nieuwe mogelijkheden zoals 360-graden productfotografie voegen hier nog een extra dimensie aan toe, bijvoorbeeld met een simpele animatie ingebouwd, of zoom-mogelijkheden in uw bewegende “foto”. Zie de CGI-pagina voor meer informatie over deze technieken.

De voordelen van professionele packshots zijn legio:

  • een betere uitstraling van uw webwinkel
  • hierdoor is een hogere marge mogelijk
  • hogere conversie
  • hogere omzet
  • minder producten retour
  • lagere vraag naar service/uitleg

 

armbandje studio  wasmiddelen parkshots

 

Het mag duidelijk zijn, investeren in goed beeldmateriaal is slim, en zal zich over het algemeen dubbel en dwars terugbetalen. Ook wanneer u duizenden producten in uw webshop hebt, en alles fotograferen een tijdrovende en kostbare zaak zou zijn, zou ik toch adviseren om bijvoorbeeld elke maand 50 interessante omzet-makers te laten fotograferen. Na een jaar zijn dan toch de 600 meest interessante producten (welke dat zijn weet u zelf het beste) van perfect beeldmateriaal voorzien, en u zult gegarandeerd merken dat dit effect heeft.

Ik adviseer u natuurlijk graag -en vrijblijvend- over alle mogelijkheden die er zijn, in combinatie met uw beschikbare budget. 

 

Sneaker Esquire advertentie  duikers horloge  make-up sfeer  

 

 

Contact

Adres

Lourens Smak

Leeuwerikstraat 31
4815 CR  Breda
Nederland
+31 655151377
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.