Zakelijke portretten

 Zakelijke portretten zijn een belangrijk deel van mijn werkzaamheden; voor allerlei doeleinden zoals interne en externe magazines, en bijvoorbeeld voor websites en brochures, zijn opnamen van mensen in hun werkomgeving gevraagd.

Alphabet car lease    Activa magazine

Elk bedrijf heeft een boodschap voor hun (potentiele) klanten, soms is deze boodschap simpel, maar vaak is deze toch wat ingewikkelder om uit te leggen, en is een eigen magazine een logisch gevolg hiervan. Fotografie (en ook grafische vormgeving) draagt er aan bij om het juiste verhaal op een duidelijke en aansprekende manier te vertellen. Soms komen werknemers in beeld, maar het kunnen ook klanten zijn die een aansprekend verhaal vertellen, waarom zij nu juist voor bedrijf x hebben gekozen.

Ook is goede fotografie belangrijk om de artikelen in een magazine uitnodigend te maken om te lezen; het kan prikkelen en nieuwsgierig maken. De juiste uitstraling is ook belangrijk, formeel of informeel, professioneel, vriendelijk... Het is belangrijk om als bedrijf na te denken over deze dingen.

Vrijwel ieder werk is mensenwerk, en ik kan het bedrijven dan ook aanraden hier aandacht aan te besteden, in de uitingen in print en op het web. Persoonlijke service en het bijbehorende persoonlijke contact wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Vaak is het persoonlijke contact ook de doorslaggevende reden voor een klant om daadwerkelijk met een bedrijf in zee te gaan. Uiteindelijk moet u dat natuurlijk zelf doen, maar een uitnodigende foto kan wel dat persoonlijke contact tot stand brengen.

Deze week ben ik weer op pad, door vrijwel het gehele land, om een magazine voor een branche-organisatie met beeld te vullen. Erg leuk om te doen, en dit is ook zo'n voorbeeld van een bedrijf wat verschillende dingen te vertellen heeft: er zijn allerlei -hele verschillende-ontwikkelingen in de branche, en daarvoor is een magazine een uitgelezen (pun intended) keuze!

Contact

Adres

Lourens Smak

Leeuwerikstraat 31
4815 CR  Breda
Nederland
+31 655151377
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.