Moti Hotel II

 Vandaag ben ik aan het werk bij MOTI, het Bredase "Museum of the Image". Onderwerp is de installatie van Jan van der Ploeg genaamd "Moti Hotel II".

Moti Hotel II

Er zijn twee ruimtes die gefotografeerd moeten worden, die beide een vervreemdende geconstrueerde omgeving bevatten; een er van is in zwart/wit, de ander in felle kleuren. Op het eerste gezicht is het een erg fotogeniek onderwerp maar het blijkt toch een behoorlijke uitdaging te zijn om de juiste snaar te treffen en er een evenwichtig beeld van te maken. Op enkele opnamen voeg ik een figuurtje toe, wat ik een beetje bewogen laat zijn; het is vooral om de schaal aan te geven, het idee van de grootte verdwijnt zonder figuurtje vrij snel. Dat het figuurtje bewogen is, zorgt er voor dat je niet naar de persoon gaat kijken. Ik moet met een flinke groothoek werken, dat is niet altijd mooi maar bij dit onderwerp past het prima.

Met de foto's ingezoomd op m'n scherm tijdens de nabewerking op de computer, valt me letterlijk op hoe oogverblindend de kleuren zijn, wat een kleuren-geweld! Als ik de foto verschuif op m'n beeldscherm zie ik de kleuren (maar dan negatief) nog nagloeien. De benodigde bewerkingen zijn redelijk standaard, maar NIK Color Efex Pro bewijst me weer eens goede diensten, vooral bij de zwart/witte ruimte. Je kunt hier eenvoudig de kleurweergave heerlijk "schoon" en fris mee maken.

 meer informatie over Moti Hotel II

 

 

Contact

Adres

Lourens Smak

Leeuwerikstraat 31
4815 CR  Breda
Nederland
+31 655151377
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.